HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.12. 01:46 magyarvidék

Magyarországon nincs veszélyben a demokrácia

 A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint Magyarországon nincs veszélyben a demokrácia, a vallásgyakorlás és a sajtószabadság, és hazánk, mint az Európai Unió „odaadó tagja kellő tisztelettel járja” azt a nemzetközi normákkal összhangban lévő saját, megkezdett utat, amely az ország megújításán és polgárainak együttműködésén alapszik. 

A KDNP közleményében azt írja: Magyarországot érintő, illetve a magyar kormány tevékenységét bíráló a nemzetközi sajtóban megjelent cikkeket nézve a KDNP úgy látja, legtöbbször csak félinformációk alapján születnek meg azok a külföldi újságcikkek, amelyek a médiatörvény elfogadását idéző nemzetközi támadássorozatot idéző vehemenciával nyilvánulnak meg Magyarország kormányáról, törvényeiről, gazdaságpolitikájáról. A kisebbik kormánypárt szerint jóhiszeműséget feltételezve a nagyformátumú nemzetközi médiumokról arra lehet következtethetni, hogy a magyar ellenzéki pártok és ultraliberális körök látják el őket olyan információkkal, amelyek fényében végül megszületnek a hazánkat rendre elítélő írások.  

A KDNP szerint ezen akciók mögött különböző gazdasági és ideológiai törésvonalak állnak, és az természetes, hogy a demokráciáért aggódó nyugat-európai nemzetek fennhangon védik a mindenkinek fontos értékeket, a hiba csak abban van, hogy azokat nem tőlünk kellene félteniük.  

Talán ha kicsit kritikusabban kezelnék a hozzájuk „szépen becsomagolva” érkező értesüléseket vagy esetleg ők maguk jobban utánajárnának a magyar vonatkozású eseményeknek, akkor nem születnének olyan tájékozatlanságról tanúskodó megállapítások, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal – áll a kommünikében.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr163538508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása