HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.02.09. 05:23 magyarvidék

Újra nyit a Tanyabolt a Havannatelepen

 


alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012. február 7-én újra kinyitja kapuit a Tanyasi Áruk Boltja a Havanna utca 50. szám alatt, melyben elsősorban a felső-kiskunsági tanyavilágból származó zöldséggel-gyümölccsel és megújult árukínálattal várják a vásárlókat.

Az országszerte ismert első Tanyasi Áruk Boltja 2010. február 6-án nyílt meg a pestszentlőrinci Havanna-lakótelepen. Idén januárban a Brachot Hungray KFT vette át az üzlet üzemeltetési jogát. Az üzletben elsősorban a felső-kiskunsági tanyavilágból származó zöldséget-gyümölcsöt forgalmaznak, a cég vezetői azonban törekedtek a minél szélesebb termékkör kialakítására is.

„Cégünk törekszik arra, hogy az üzletben minél több kiváló minőségű, egészséges tanyasi élelmiszer kerüljön üzletünk polcaira. Ugyanakkor az is célunk, hogy minden vásárlói igényt kielégítő, széles termékkörrel várjuk vásárlóinkat. Árukészletünk meghatározó része származik a felső-kiskunsági tanyavilágból, a korábban már megszokott tanyasi termékek, így a tanyasi tojás, zöldség-gyümölcs félék, házi jellegű tészták, fűszer- és csemegeáruk mellett más hazai termékeket és hiánypótló minőségi importárut, elsősorban déligyümölcsöt forgalmazunk. Nem is állítjuk azt, hogy minden termékünk a magyar tanyavilágból származik, de törekszünk arra, hogy a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületéhez tartozó termelőktől minél több árut vásároljunk, hogy a tanyasi ízek széles választéka elérhető legyen vásárlóink számára” – nyilatkozta Chladek Tibor, a Brachot Hungary KFT ügyvezető igazgatója és Havasi Zoltán, a cég társtulajdonosa.

Mint ismeretes, a Nemzeti Együttműködés Kormánya kiemelt figyelmet fordít a magyarországi tanyás térségekben élők helyzetének javítására és a tanyasi áruk piacra jutásának elősegítésére. Ennek jegyében indult el tavaly Balogh Józsefországgyűlési képviselő, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesülete (MTÉE) elnökének kezdeményezésére a Nemzeti Tanyafejlesztési Program, amely keretében közel egymilliárd Forintos keretösszegre pályázhattak tanyasi termelők, illetve települési önkormányzatok által létrehozott non-profit vállalkozások.

„A Brachot Hungary KFT piaci szereplőként természetesen nem indult a Nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázati kiírásain, így állami támogatás nélkül, magántőkéből kerül sor az üzlet újbóli megnyitására és üzemeltetésére” – árulta el a cég ügyvezető igazgatója. Chladek Tibor ugyanakkor azt is elmondta, hogy a Tanyaprogram meghirdetése jótékony hatással volt a tanyasi gazdálkodók termelési és értékesítési lehetőségeire, így egyre több tanyasi termék kerülhet a magyarországi élelmiszerpiacra, ez pedig a termelők és a vásárlók számára egyaránt előnyös. Mivel a cég elkötelezett híve a hazai élelmiszerek forgalmazásának, a Brachot Hungary KFT törekszik arra, hogy az MTÉE-n keresztül minél több tanyasi termelővel vegye fel a kapcsolatot, és az alapvető élelmiszerek mellett szezonális termékekkel is bővüljön az üzlet árukészlete, például a nyári gyümölcsszezonban.

A tanyasi termékek feldolgozásának és piacra jutásának elősegítése a célja a négy felső-kiskunsági település, Fülöpháza, Kerekegyháza, Kunszentmiklós és Szabadszállás önkormányzata által üzemeltetett Magyar Tanyasi Termék Nonprofit KFT-nek is, amely a közeljövőben kíván a Nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázatain elnyert forrásokból országszerte tanyasi árukat forgalmazó üzleteket létrehozni. Chladek Tibor bízik abban, hogy az első Tanyasi Áruk Boltjának megnyitása és üzemeltetése során megszerzett tapasztalatok hasznosíthatóak lesznek a Magyar Tanyasi Termék Nonprofit KFT számára is, és a non-profit vállalkozás igazi áttörést tud elérni a tanyasi termékek piacra juttatása terén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr244081508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása