HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.24. 03:15 magyarvidék

Fókuszban a családvédelmi törvény

 

Megyei választmányi ülését tartotta városunkban november 10-én a Keresztény Demokrata Néppárt. A rendezvényen jelen volt Kalmár Ferenc, a párt országgyűlési képviselővelője is, aki az ország költségvetéséről, a készülő családvédelmi törvényről, valamint a nemzeti autonómia kérdéséről beszélt a sajtó munkatársainak.

Kalmár Ferenc elmondta, az elmúlt évek rossz gazdaságpolitikájának köszönhetően hazánk nehezebben éli meg a válságot, mint sok európai uniós ország. Az államadósság meghaladja az 1000 milliárd forintot. A gazdasági krízis minden országot, de elsősorban a nagy adósságot felhalmozott államokat arra kényszeríti, hogy kiszámítható módon tervezzék meg jövőjüket. A legfontosabb feladat tehát, hogy hazánk letérjen az államcsődhöz vezető útról. Az ország jövő évi költségvetése eszerint épül fel. Három százalék alá kell szorítani a deficitet ahhoz, hogy ne essünk el 1400 milliárd forintnyi uniós támogatástól. A számítások szerint, ha ez az arány 2,8 százalék alá csökken, az ország államadóssága csökkenő spirálba megy át. Kalmár Ferenc elismeréssel szólt még az általános tartalékképzés mértékéről, és a közbiztonsági kiadások emeléséről.
Az országgyűlési képviselő a gyermeket nevelők munkaerő-piaci védelmét és a családokat megillető kedvezményrendszer rögzítését emelte ki a készülő családvédelmi törvényből. Beszámolt a nemzeti autonómia kérdésében elért sikerről. Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének őszi ülésszakán a nemzeti szuverenitás és az államiság kérdéséről szóló határozat kapcsán sikerült ugyanis egy, az autonómiára utaló módosító javaslathoz többségi támogatást szereznie. Az európai országoknak hivatalosan is el kell ismerniük a területükön lévő kulturális sokszínűséget. Ha ez megtörténik, akkor a kulturális vagy etnikai autonómia gondolata sem lesz elfogadhatatlan – hangsúlyozta Kalmár Ferenc.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr353407561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása