HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.12.30. 10:07 magyarvidék

Vasárnaptól 4 milliárd forintra pályázhatnak a kertészetek


259:259Négymilliárd forintra pályázhatnak január 1-től a mezőgazdasági termelők, illetve a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban kertészetek korszerűsítésére. A kérelmeket január 31-ig kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz benyújtani.

 

 

A pályázat feltételeiben idén fontos változás, hogy egy kérelemre az eddigi, célterületenkénti 200 millió forint helyett maximum 50 millió forint adható, így több kertészet juthat támogatáshoz. A változás kedvez a kistermelőknek, akik kisebb forrásigényű beruházásaikhoz is tudnak így hozzájárulást nyerni.

A zöldség-gyümölcs termelői csoportok, szervezetek három célterületre kérhetnek forrást:

- a kertészetben szükséges épületek, létesítmények építéséhez, felújításához;

- új tárolók, manipuláló létesítmények építéséhez, korszerűsítéséhez;

- az épületek energiaellátását biztosító beruházások megvalósításához.

A kertészetek korszerűsítésének támogatása hozzájárul az ágazat versenyképességének javításához, a foglalkoztatás növeléséhez, a vidéken élők helyben maradásához.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr463506430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.12.30. 11:28:40

ÁSZ-jelentés - Pécs gazdálkodását pénzügyi kockázatok veszélyeztetik
2011.12.30. MTI / ha épp nem hazudnak /

A pécsi önkormányzat gazdálkodását a pénzügyi kockázatok veszélyeztetik, a pénzügyi egyensúly gyors helyreállítása és hosszú távú fenntarthatósága azonnali intézkedéseket igényel – állapította meg pénteken közzétett jelentésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A megyei jogú városok pénzügyi egyensúlyi helyzetét áttekintő ellenőrzés eredménye szerint a pécsi önkormányzat adóssága jelentősen nőtt az ellenőrzött időszakban. Az adósságállomány a 2006 végéről a 2010 végére 13,7 milliárd forintról 37,9 milliárd forintra emelkedett. Eközben működési forráshiány alakult ki, mert az önkormányzat legfőbb bevételi forrásai – a jogszabályi kedvezmények bővülése és az ingatlanforgalom visszaesése következményeként az illetékbevétel, valamint a központi forráskivonás hatására az állami támogatások – csökkentek. A folyó költségvetés egyenlege 2007 és 2010 között 2007-ben és 2010-ben működési forráshiányt, 2008-ban és 2009-ben működési többletet mutatott. A működési forráshiány összesen 0,6 milliárd forint.

Azonnali új választásokat, szakértői kormányt, új hiteles pécsi városvezetést hogy elkerüljük a tragédiát!

Ezek a szarjankók szakadékba löknek, de az igazi városirányítók / Bánki Erik, Várhegyi Attila, Szebellédi / szépen gazdagodnak.

Térj észhez magyar, ezek már szemetebbek mint a szocik.

Hétfőn este 6-kor utcai Operabál Pesten, legyél ott rólad és neked szól!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.12.30. 13:09:58

de miért kell támogatni a mezőgazdaságot???
a növények nem a teszkó hátsó raktárában teremnek maguktól???

nem lesz ez így jó, nem lesz elég pénz a jóléti szolgáltatásokra és a bölcsészek taníttatására!
süti beállítások módosítása