HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.24. 03:24 magyarvidék

A Parlament is támogatta a lekvárutánzatok adóemelését

A Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére a jövőben magasabb lesz az alacsony gyümölcstartalmú lekvárutánzatok, szörpök és sűrítmények adója. A bodza és hársfa szörpökre nem vonatkozik a szigorítás.

 

 

Az Országgyűlés elfogadta a népegészségügyi termékadóról szóló törvény módosítását. A jogszabály 2012.január elsejétől lép hatályba.

A termékadó célja, hogy támogassa az egészséges táplálkozási szokások meghonosodását Magyarországon.

A vidékfejlesztési tárca javaslatára a legalább 50 százalék tejalapanyagból készült termékek kikerültek az adó hatálya alól (pl. a kakaós italok és a túró rudi).

Az előre csomagolt kenyérfélék és más sütőipari termékek után akkor kell adót fizetni, ha a sótartalmuk meghaladja a 2 százalékot. A jogszabály a magas cukortartalmú készítményeket is érinti, termékcsoportonként különböző mértékben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a népegészségügyi termékdíj módosítása kedvez a hazai tejtermelőknek és gyümölcstermesztőknek.

Az egészséges táplálkozási szokások támogatása segíti a helyi termelés és az élelmiszerbiztonság megerősítését is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr673407565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása