HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.28. 07:17 magyarvidék

Néhány napig még lehet pályázni kertészetek és mezőgazdasági utak korszerűsítésére

  Január 31-ig adhatják be pályázatukat a mezőgazdasági termelők, illetve a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek kertészetük korszerűsítésére. A mezőgazdasági utak építéséhez, felújításához is a hónap végéig lehet támogatást kérni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól.

 

 

A kertészetek összesen négymilliárd forintra pályázhatnak, egy kérelmező maximum 50 millió forintot kaphat. Támogatást a szükséges épületek, létesítmények építésére, felújítására és az épületek energiaellátását szolgáló beruházásokra lehet kérni. A kertészetek korszerűsítésének támogatása hozzájárul az ágazat versenyképességének javításához, a foglalkoztatás növeléséhez, a vidéken élők helyben maradásához.

A mezőgazdasági utak felújítására összesen 3 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési Minisztérium. Támogatási kérelmet mezőgazdasági termelők és önkormányzatok nyújthatnak be, a hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 75%-a. Idén újdonság, hogy alacsonyabb beruházási igényű, a természetbe illő, környezetbarát földutak építéséhez, felújításához is lehet forrást kérni, nemcsak szilárd burkolatú utakra.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr243940798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása