HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.08.14. 20:41 magyarvidék

Másodszor találtunk külföldi terméket az Auchan magyar árukat kínáló polcain

Az Auchan áruházlánc miskolci egységében a „hazai termék” feliratú polcon Romániában gyártott tésztát kínáltak a vásárlóknak. Ez már a második eset, amelyet lapunk tárt fel, s amelyet a fogyasztóvédelmi szakember a vásárlók megtévesztéseként értékelt. Az áruház-igazgató azonnali intézkedést ígért.

Egy iskolai évkezdési akciót beharangozó sajtótájékoztatóra korábban érkezvén néztünk körül az Auchan miskolci áruházában, amikor – az áruházlánc esetében már korábban is tapasztalt – szabálytalanságra figyeltünk fel. Hazai termék – díszelgett a felirat egy olyan polcon, ahol egy Virgin márkanevű gluténmentes tésztafélét kínáltak magyar felirattal, a csomagoláson azonban gyártási helyként Romániát jelölték meg. Hasonlóan megtévesztő termékmegjelölést már korábban is tapasztaltunk az áruházláncnál. Április elején az Auchan Pilisben cseh tejet árultak szintén hazai termékként. Akkor a cég sajtófőnöke, Gillemot Katalin azonnal intézkedett, hogy szüntessék meg az anomáliát, s arról tájékoztatta lapunkat, hogy felhívják árufeltöltő kollégáik figyelmét a hasonló esetek elkerülésére. Most sem történt másként: amint jeleztük a hibát, a sajtófőnök ígéretet tett a félrevezető tájékoztatás megszüntetésére.

A rendszerváltás után kiárusított magyar kereskedelmi piacon a tőkeszegény hazai beszállítókat amúgy is előnytelen feltételek elfogadására kényszerítik a piac jelentős részét kezükben tartó áruházláncok, s az ilyen esetek tovább rontják a kisebb magyar cégek érvényesülési esélyeit – mondta el lapunknak egy nagyáruházi beszállító vállalkozás vezetője. Ezért is fontos, hogy minden hasonló esetre fény derüljön. Különösen a kormányváltást követően lett nagy divatja a magyar áruk forgalmazásának az országos kereskedelmi láncoknál, és sajnos nem ritkák a hasonló esetek.

MNO

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr793153423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása