HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.28. 07:32 magyarvidék

Halálos áldozatot szedett a GINA

 Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség debreceni szervezete mély megrendüléssel értesült a 20-25 év körüli fiatalember tragédiájáról, aki  a GINA nevű dizájnér drog túladagolása következtében hunyt el Debrecenben. 

 

A fiatalok drogfogyasztásáról készített statisztikák elriasztó eredményei és a most, súlyos állapotban kórházba került, debreceni fiatalok esete is jelzi, hogy milyen veszélyeknek van kitéve a mai, 14-25 év közötti korosztály, ami a dizájnér drogok használatát illeti.

A debreceni IKSZ ezúton is üdvözli a kormány által, a napokban nyilvánosságra hozott új drogstratégiát, melynek egyik kulcsfontosságú eleme a GINA- hoz hasonló új, pszichoaktív anyagok használatának visszaszorítása. Ezen szerek a klasszikus drogokkal szemben sokkal gyorsabb és aktívabb egészségkárosodást okoznak, amelyek sokszor visszafordíthatatlan következményekkel járnak.

Reményeink szerint a március 1-től hatályos új kormányrendelet intézkedései következtében, radikálisan csökken majd a kábítószer-fogyasztók és így a szerhasználat következtében sérült fiatalok száma is. Külön üdvözöljük, hogy a szigorú szankcionálás mellett a család és a helyi közösségek is kiemelt figyelmet kapnak, hiszen az IKSZ által is központi kérdésként kezelt prevenciót tartjuk a legjobb módnak arra, hogy megelőzhetővé váljanak a ma hajnalihoz hasonló, sajnálatos események. 

Korbeák György
Elnök- IKSZ Debrecen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr23941884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása