HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.08.10. 22:02 magyarvidék

IKSZ nyári tábor beszámoló

Ahogy minden évben idén  is megrendeztük az IKSZ nyári táborát. És ahogy ez már csak hagyományosan lenni szokott, ismét sikerült felülmúlni a korábbi táborainkat mind a résztvevők számában, mind a programok minőségében és mennyiségében.

A nehézkes indulás után, tudniillik, hogy az első napon végig szakadt az eső és még a lellei borkóstolót is kénytelenek voltunk lemondani –a bor jött házhoz – annál jobb folytatás következett.

Azonban az esős idő sem szegte kedvét a már csütörtökön leérkező mintegy 90 lelkes ikszesnek, akik egy politikai játékkal ütötték el az időt, nem kisebb feladatuk volt a csoportoknak, minthogy kormányt alakítsanak és lefaragják a költségvetés elviselhetetlen hiányát. Természetesen szokatlan eszközökben nem volt hiány, volt olyan kormány, aki a híres brit olajcéget adta volna  el egy távoli országnak azzal a trükkel, hogy a cég monogramja (BP) a magyar fővárost jelenti. A játék után következett az elmaradhatatlan buli, amit ezúttal is napfelkeltekor sikerült csak befejezni.

Pénteken már az égiek is velünk voltak így délelőtt, akinek volt kedve a 20 fokos Balatonban hűsölhetett, míg a többiek fociztak, vagy röplabdáztak. Ezt követte az IKSZ elmúlt évi tevékenységének, illetve szakmai munkájának bemutatása, ilyenkor lepődünk meg igazán, hogy mennyi minden fér bele egy évbe és megint milyen aktívak voltunk. A délutáni strandolás után Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak az előadása következett, megtudhattuk, hogy mit ért el a kormány az elmúlt egy évben, illetve mi a szerepünk nekünk kereszténydemokratáknak a jobboldali szövetségben. Elnök úr szemmel láthatóan jól érezte magát így a tervezetnél több időt töltött velünk. Az esti sétahajókázást a jól megszokott buli követte.

A somogyvári bencés apátság romjain a település polgármestere és a körzet KDNP-s országgyűlési képviselője Móring József Attila vezettet minket körbe, majd a szomszédos választókörzet képviselőjével és egyben az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős államtitkárával, Szászfalvi Lászlóval beszélgettünk főként az egyházügyi törvényről és a civil kapcsolatokról. Visszaérkezve Fonyódra Fidelitasos barátainkkal, Ágh Peti Fidelitas elnökkel és Mihalovics Peti Fidelitas alelnökkel, egyben az Új Nemzedék Jövőéért felelős miniszteri biztossal, valamint Téglásy Kristóffal a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Ifjúságügyi Főosztályának vezetőjével folytattunk kerekasztal beszélgetés az ifjúságpolitikáról, annak gyakorlati megvalósításáról és a külföldre vándorolt fiatalok hazacsábításáról. A beszélgetést egy nagy-sikerű táncház bemutató követte, amin szinte mindenki részt vett, így melegítettünk be a tábor utolsó bulijára.

Végül, ahogy minden táborunkat zárni szoktuk, közös imádságra indultunk a fonyódi templomba, majd talán a nyár utolsó forró vasárnapját kihasználva ki-ki késő délutánig a strandon pihente ki a tábor fáradalmait.

(iksz.net)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr393144667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása