HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.06.18. 01:10 magyarvidék

Mélyponton a falusi turizmus

Az utóbbi évek felfutása után tavaly mélypontra került a falusi turizmus. Átlagosan 10 százalék feletti mértékben esett 2010-ben a falusi vendéglátók forgalma. A vendégszám leginkább az ország keleti régióiban csökkent. A válságból adódó fogyasztás szűkülésén kívül az ágazat helyzetét rontotta az is, hogy megszűnt a szállásadók személyi jövedelemadó kedvezménye. Ez 800 ezer forintos személyi jövedelemadó-mentesség a magánemberek számára a bevételből.

Az úgynevezett falusi vendégasztalt lehetővé tevő jogszabályt is visszavonták, pedig a szolgáltatásokhoz szükség lenne ehhez. A kereskedelmi szálláshelyekről szóló rendelet alapján egyéb szálláshelyek besorolásba kerültek, amit a közigazgatási besoroláshoz és a népességszámhoz kötöttek. Ígéretet kaptak ennek a módosítására is. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke Csizmadia László a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy a kormány az egységes minősítési rendszer mögé állt, ami a szolgáltatás és az átláthatóság javulását hozhatja. A szolgáltatók személyes felkészültségét is vizsgálni fogják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr612994068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása