HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.02.01. 23:23 magyarvidék

A szolidaritás most emberéleteket menthet!

 A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) azt kéri, hogy mindenki figyeljen egymásra a rendkívüli időjárásban; mint Pálffy István frakciószóvivő az MTI-vel közölte: külön kérik az Országos Polgárőr Szövetség tagjait, hogy sűrítsék a járőrözést. A KDNP szociális munkásai arra is felhívják a figyelmet, hogy a lakók hagyjanak nyitva minél több zárt társasházat, lépcsőházat a kivételesen dermesztő éjszakákon, hogy veszélyeztetettség esetén ne legyen messze a segítség a fagy ellen – fűzte hozzá a kormánypárti politikus.

A szolidaritás most emberéleteket menthet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Példátlan szolidaritásra lesz szükségünk, hogy ne veszítsünk emberéleteket a hideg napokban" – írta közleményében a kormánypárti politikus, és azt kérte, a magyar emberek tegyék félre ellentéteiket, felejtsék el esetleges politikai nézeteltéréseiket és segítsék a másikat, ahogyan csak tudják.

Kitért arra, hogy külön kérik az Országos Polgárőr Szövetség tagjait, hogy sűrítsék a járőrözést, különösen a ritkábban lakott területeken, a zárkertekben és a tanyavilágban.

A KDNP az elsők között számít az egyházak képviselőire is, hogy gondoskodjanak a veszélyeztetettek létbiztonságáról. Minden magyar polgár törődjön többet a többiekkel, csak a kivételes összefogás tehet az ellen, hogy tragédia történjen. Vegyük számba azon hajléktalan ismerőseinket, akiket a lakókörnyezetünkből vagy az utcáról ismerünk és ajándékozzuk meg őket élelemmel, aprópénzt azonban ezúttal lehetőleg ne adjanak – fogalmazta meg javaslatait.

A KDNP szociális munkásai arra is felhívják a figyelmet, hogy a lakók hagyjanak nyitva minél több zárt társasházat, lépcsőházat a kivételesen dermesztő éjszakákon, hogy veszélyeztetettség esetén ne legyen messze a segítség a fagy ellen – fűzte hozzá.

Kiemelte: a kisközösségek vezetőire több felelősség hárul, számon kell tartaniuk az elesett embereket, hogy ők se maradjanak gondviselés nélkül. „Nézzünk rá azon szomszédjainkra, akikről tudjuk, hogy rászorulnak a mindennapos segítségre, ellenőrizzük azon ismerőseinket, akik nehezebben élnek a fagyos időszak napi terhei alatt. Kopogjunk be az egyedül élőkhöz, nincs-e szükségük valamire. Ezekben a napokban legyünk bizalommal az autóstopposokkal szemben és azonnal jelentsük, ha bárkit elhagyottan találunk a szabadban" – olvasható a közleményben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr64046727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása