HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.20. 03:51 magyarvidék

Fazekas Sándor Berlinbe utazott a nemzetközi Zöld Hétre

  Január 19-én kezdődik Berlinben a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a kertészet legnagyobb fogyasztói vására a 85 éves múltra visszatekintő nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche).

 

 

Magyarország 1972 óta tradicionális résztvevője az élelmiszergazdaság legkiemelkedőbb seregszemléjének, hiszen Németország a magyar mezőgazdasági termékek és élelmiszerek legnagyobb export piaca.
A Zöld Héten és az ahhoz kapcsolódó kiemelkedő eseményeken Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is részt vesz. 

A miniszter képviseli Magyarországot a Zöld Héten a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon, melynek idei témája a fenntartható mezőgazdaság által megvalósítható zöld növekedés. A rendezvény szervesen illeszkedik a Rio+20 Konferenciához, hiszen a mezőgazdaság - a világélelmezésben betöltött kulcsfontosságú szerepének köszönhetően – nélkülözhetetlen a fenntarthatósági célok megvalósításához.

Fazekas Sándor részt vesz az agrárminiszterek csúcstalálkozóján és a magyar kiállítók standján fogadja Ilse Aigner német agrárminisztert, valamint Berlin polgármesterét.

A magyar közösségi standon 190 nm-en 16 kiállító mutatja be termékeit, felvonultatva a magyar élelmiszeripar és gasztronómia széles spektrumát. A nemzeti megjelenés részeként egy látványkonyha üzemel, ahol a látogatók jellegzetes magyar ételeket kóstolhatnak.

A Zöld Héten való részvétel kiváló lehetőséget biztosít kétoldalú tárgyalásokra is. Fazekas Sándor miniszter a hét végén találkozik orosz, ukrán, brazil, svájci és azeri partnereivel, valamint a FAO új főigazgatójával.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr883592147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása