HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.18. 14:40 magyarvidék

Eredményes évet zárt az agrárium

 Az uniós csatlakozás óta a legeredményesebb évét zárta a magyar mezőgazdaság. Ez azt jelenti, hogy küzdelmes, ám eredményes éven van túl a magyar agrárium, a mezőgazdaság teljesítménye mintegy húsz százalékkal nőtt 2011-ben az előző évhez képest, és az ágazat kibocsátása elérte a kétezermilliárd forintot – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a távirati irodának.

A tárcavezető jelezte, növekedett a gazdák jövedelme, és nőtt a magyar élelmiszerek iránti kereslet is. 

Így több magyar élelmiszer volt például a gazdapiacokon és a belföldi élelmiszerláncok polcain. Emelkedett a kivitel értéke is, az előzetes adatok szerint meghaladta a hatmilliárd eurót, míg a behozatal értéke várhatóan 4-4,5 milliárd euró körül alakul majd.

A miniszter kitért arra, hogy a tárca idei költségvetése mintegy 709 milliárd forintot tesz ki. Ebből az agrártámogatások összege 2012-ben mintegy 626 milliárd forint. A támogatás összegéből a nemzeti támogatás valamivel több mint 124 milliárd forint. Mindez továbbra is biztosítja, hogy a gazdák anyagi helyzete stabil maradjon. Hozzátette, tavaly javult a gazdálkodók helyzete, ezt mutatja, hogy megélénkült a gép- és a földpiac is.

 

MH

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr73573936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása