HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.12.14. 19:58 magyarvidék

Az új nemzedék a vidék megmaradásának záloga

 A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoport közös nyilatkozatot fogadott el.

 

A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoport, mint az új nemzedék vidéken élő tagjainak politikai képviselői, figyelembe véve azon tényeket, hogy:

- a fiatal gazdálkodók aránya az Európai Unió tagállamain belül Magyarországon a legalacsonyabb, ami a hazai gazdatársadalom elöregedéséhez vezet,

- a vidéken, kistelepülésen, tanyán élő fiatalok számára számos alapvető infrastrukturális, infokommunikációs, egészségügyi, oktatási, kulturális szolgáltatás elérhetetlen,

- a vidéki munkalehetőségek és a létbiztonság hiánya a városokba való elvándorlást és a falvak elnéptelenedését eredményezheti, 

- az ország demográfiai válsága nemzetünk jövőjét teszi kétségessé,

- a mezőgazdaság jövőjének biztosítéka a hazai termőföld magyar kézben tartása, a következő közös nyilatkozatot teszi:

1.Egy erős Magyarország elképzelhetetlen erős vidék és mezőgazdaság nélkül. A magyar vidéknek azonban csak akkor van lehetősége a megmaradásra és a fejlődésre, ha reményt és jövőt adunk vidéken az új nemzedéknek, és támogatjuk a mezőgazdasággal élethivatás szerűen foglalkozó fiatalokat, mert hazánk a vidék Magyarországának elnéptelenedésével szegényebbé válna.

2.Fontos célunknak tartjuk, hogy minden vidéki fiatal tisztességes munkával otthont és biztonságot teremthessen a maga és családja számára, mert a létbiztonság megteremtése jelenti a garanciát a fiatalok gyermekvállalási hajlandóságának növelésére.

3.Meggyőződésünk szerint a magyar mezőgazdaság jövőjét elsősorban a gazdálkodó családoknak munkát, kenyeret, biztos megélhetést nyújtó kis- és középbirtokok megerősítésére és támogatásra lehet eredményesen alapozni.

4.Kijelentjük, hogy az új nemzedéknek történelmi felelőssége és feladata van a hazánkban a szocialista diktatúra által eltorzított formában, erőszakkal bevezetett szövetkezeti mozgalom nyugat-európai, a magántulajdon elvének maradéktalan tiszteletben tartásával létrejött és sikeresen működő példáinak meghonosításában és működtetésében.

5.Hitet teszünk amellett, hogy az új nemzedék vidéken élő tagjainak támogatása, hétköznapi gondjainak enyhítése, esélyegyenlőségük biztosítása a magyar vidék megmaradásának záloga. 

6. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiemelt figyelmet kell szentelnie a jó minőségű, biztonságos élelmiszerekkel történő élelmiszer-ellátásra, a tájfenntartásra és a környezeti állapot megőrzésére.

7. Valljuk, hogy az utolsó még megmaradt nemzeti kincsünk a magyar termőföld és annak tulajdonlása a magyar nép maradásának és megújulásának legfőbb biztosítéka, amelynek megőrzése nélkül a jövőnk elképzelhetetlen.

A magyar vidék jövőjét szervezetink együttes erővel a fenti nyilatkozat szellemében kívánják formálni.

Budapest, 2011. december 9.

Harangi Fülöp, Kovács Zsolt
IKSZ Vidékért Munkacsoport       

Chladek Tibor, Havasi Zoltán
Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr313463875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása