HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.25. 00:34 magyarvidék

Szakmai egyeztetés V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkárral

A Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet delegációját V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztési államtitkára fogadta 2011. november 15-én.

Chladek Tibor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetője, Havasi Zoltán, a kabinet vidékfejlesztési munkacsoport-vezetője, valamint Tikász Ferenc és Papp Viktor, a kabinet pályázati tanácsadó irodájának vezetői folytattak szakmapolitikai egyeztetést V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkárral a Vidékfejlesztési Minisztériumban.
 
A találkozón a szakmai kabinet vezetője tájékoztatta az államtitkárt a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet elmúlt egy éves tevékenységének eredményeiről, szakmai munkájáról, jövőbeni terveiről. Chladek Tibor kifejtette: a kabinet fő célja az, hogy hidat képezzen a vidékfejlesztési szakpolitika terén a szaktárca és a Fidesz ifjúsági társszervezete között, és fórumot teremtsen a kormányzati vidékpolitika aktuális kérdésköreinek megvitatására.
 
Az egyeztetés főbb témáit az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program jövőre megnyíló támogatási jogcímei szolgáltatták. Mint ismeretes, e program összes keretének, mintegy 1300 milliárd forintnak a 80%-át az előző kormányok már lekötötték. A pénzek elosztása sem volt egyenletes, a pályázók 5 %-a vitte el az eddigi támogatások több mint 60%-át. 
A kabinet delegációja ismertette pályázati tanácsadó irodájának tapasztalatait a hazai és Európai Uniós pályázatokkal kapcsolatban, egyúttal hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a különböző támogatások felhasználásának fontos célja kell, hogy legyen a hazai gazdatársadalom korfájának optimalizálása, illetve a fiatal gazdálkodók helyzetének javítása.
 

V. Németh Zsolt államtitkár elismerően szólt a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet szakmai felkészültségéről, és jelezte: az általa vezetett államtitkárság nyitott az új nemzedék érdekében történő további szakmai egyeztetésekre. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr283409815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása