HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.24. 03:12 magyarvidék

Zéró toleranciát követel az IKSZ a dizájner drogokkal szemben

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint vissza kell állítani, hogy a kábítószerrel való visszaélés elősegítése önmagában is büntethető legyen, ne csak megvalósult cselekmény melletti bűnsegédi magatartásként.

Stágel Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezetének elnöke, országgyűlési képviselő és Imrei Attila drogprevenciós munkacsoport vezető ezt annak kapcsán közölte szerdán, hogy előző nap nyilvánosságra került, dizájner drogok fogyasztása miatt meghalt az első magyar fiatal, aki mindössze húszéves volt. 
    
Közleményükben, amelyben mély megrendülésüket fejezik ki, kiemelték: ezeket a szereket jelenleg legálisan lehet beszerezni üzletekben vagy interneten keresztül, ezért a fiatalok is minden nehézség nélkül hozzájuthatnak. A Nemzeti Drog Fókuszpont 2011-es országjelentése is rámutatott arra a tényre, hogy egyre fiatalabb korosztályok kerülnek kapcsolatba a drogokkal és lesznek áldozatai az újabb és újabb szereknek - írták.
    

Leszögezték: a további sajnálatos esetek megelőzése érdekében az IKSZ szorgalmazza, hogy mielőbb lépjen életbe az az új szabályozási modell, ami lehetővé tenné a dizájner drogok betiltását és hatékony üldözését. Az IKSZ álláspontja szerint vissza kell állítani, hogy a kábítószerrel való visszaélés elősegítése önmagában büntethető legyen, ne csak megvalósult cselekmény melletti bűnsegédi magatartásként. Hozzátették, támogatják a kormány drogpolitikáját, a büntető törvénykönyv szigorítását és a drogok terjesztőivel szembeni zéró tolerancia alkalmazását. Kitértek arra is, hogy a kereszténydemokrata drogstratégia három pilléren alapul: a kipróbálók felvilágosításán, a függők kezelésén, és a drogkereskedők szigorú büntetésén.

MTI 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr273407559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása