HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.24. 03:34 magyarvidék

Történelmi a helyzet a KDNP pártépítésére - kibővített választmányi ülést rendeztek Székesfehérváron

 A megyei kibővített választmányi ülésen országgyűlési képviselők és országos vezetőségi tagok politikai előadását, beszámolóját hallhatták a résztvevők. A fórumon lehetőség nyílt az alapszervezeti vezetők számára is, hogy beszéljenek helyi pártéleti tevékenységeikről, lehetőségeikről.

A Kereszténydemokrata Néppárt Fejér megyei szervezetének elnöke, Dr. Párkányi Ferenc köszöntötte a fórum résztvevőit. Elmondta: két választási ciklus között vagyunk, s bár a 2014-es választások ideje még messzinek tűnik, a felkészülés tekintetében egyáltalán nem távoli ez a dátum. Mint fogalmazott, megyei szinten is fontos, hogy a szervezettségen javítsanak és ésszerű módon a taglétszámot bővítsék. Ugyanakkor fontos cél, hogy szót értsenek a társadalommal, szükséges egy-egy kormányzati döntést megfelelően és közérthető nyelvezeten elmagyarázni a közösségekben.

Hoffman Pál országgyűlési képviselő elsőként arról beszélt, hogy nagy örömmel fogadta Fejér megyét, mint számára kijelölt területet, és az itt lévő tagságot, akikkel együtt dolgozhat, munkájukat segítheti. Elmondta, az önkormányzati rendszer átalakításával együtt az ország is új lendületet vehetett fel. Előadásban a koalíciós kormányzás lehetőségeiről, az aktuális politikai helyzetről és a fontosabb parlamenti munkáról is beszámolt hallgatóságának.

- A Kereszténydemokrata Néppártnak azért volt az a szándéka, hogy az országos szervezés mellett megyei szervezők beállításával új energiákat „csatoljon be”, mert kedvező időszakban vagyunk. Történelmi időszakban, s ez lehetőséget biztosít arra, hogy építsük a KDNP-t. A politikai értelemben vett nyugodtabb időszak is kedvező a pártépítés számára – ezeket a gondolatokat Gaal Gergely, országos szervező fogalmazta meg, majd hozzátette azt is: a megyei szervezők, az áprilisi munkába állásuk óta számos jelentős feladatot végeztek el az országos szervezéssel közösen.  Jelentős kezdeményezésként értékelte a több megyében létre jött vállalkozói fórumot, a helyi szervezetek segítségével kommunista utcanevek lecserélése érdekében indított mozgalmat és a hamarosan útjára induló nyugdíjas tagozat működését is.

A rendezvényen lehetőségük nyílt az alapszervezetek képviselői számára megosztani a pártmunka szempontjából lényeges kérdéseiket, gondjaikat és beszámolhattak közéleti szerepvállalásaikról is.

Szűcs Gábor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr463407570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása