HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.09.21. 04:20 magyarvidék

Vidéken erősít a KDNP - konferencia Veszprémben

Közös képzésen vettek részt a KDNP Veszprém megyei képviselői azzal a céllal, hogy munkájukat magasabb szinten tudják ellátni az önkormányzatokban.A péntek délutáni eseményen részt vett Rétvári Bence államtitkár, valamint Pálffy István országgyűlési képviselő.

Nagyon fontos a kereszténydemokratáknak – mint világnézeti pártnak –, hogy folyamatosan értékeljük, miért is vagyunk szövetségben. Akkor van értelme a KDNP politizálásának, ha a célkitűzéseinket megvalósítjuk, ezért fontos időnként visszatekintenünk – nevezte meg az összejövetel egyik apropóját az államtitkár. Hozzátette, a párt szűk fél éve az eddigieknél komolyabb szervezeti építkezés folyamatában van, a megyei szervezők igyekeznek újabb és újabb alapszervezeteket létrehozni, és minél aktívabb élettel megtölteni.

Jó látni a KDNP izmosodását, főként vidéken – húzta alá Rétvári Bence. – A fórumon szó lesz még a közigazgatás átalakításáról, az új őszi önkormányzati törvényről és a 2013. január 1-jével induló járási rendszer áttekintéséről – ismertette a gyűlés előtti sajtótájékoztatón az államtitkár.

Rétvári Bence újságírói kérdésre elmondta, a KDNP szövetségben gondolkozik, azért működik önálló identitásként, mert van saját világnézete. A Fidesz programpárt, amelyik a választók akkora rétegét meg tudja szólítani, ami kétharmados többséget eredményezett a parlamentben. – A KDNP mindig is rétegpárt marad, amely elkötelezettebb az egyházi értékek iránt. Egyfajta horgonyként igyekszünk ezt a szövetséget jobb oldalon tartani, értékeinket elmondani. Az a célunk, hogy ez a szövetség minél tovább, minél nagyobb többségben tudja ezt az országot kormányozni, nem látunk okot arra, hogy ezen változtassunk – fogalmazott.

A Balatonkenesén élő Pálffy István országgyűlési képviselő arról tartott előadást a képzésen, hogy milyen lehetősége van a KDNP-nek, a keresztény politizálásnak a mai sajtókörnyezetben. – A vidéki médiára kell fektetni a hangsúlyt, valamint a közösségi csatornákra – emelte ki. Elmondta, nem bánta meg, hogy politikusnak állt. Nagyon szereti ezt a munkát, itt is a közösségért dolgozik, hogy a társadalom megfelelő döntést tudjon hozni.

A politikai életet sokáig újságíróként figyelte, most a másik oldalon kell megállnia a helyét. – Sokkal professzionálisabb ez a munka, mint ahogy ezt kívülről látva gondoltam – mondta el véleményét érdeklődésünkre Pálffy István. Az ember úgy érzi ezt a gépezetet, mintha egy gyári szalag működne, ahol a megfelelő helyen lehet csak hozzányúlni egy jogszabályhoz, különben ledarálja – tette hozzá.

vehir.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr583242510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása