HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.08.14. 20:44 magyarvidék

Mivel kellene kezdenie a szocialistáknak az őszi ülésszakot?

A KDNP alelnöke szerint az MSZP-nek csak azt követően van erkölcsi alapja megszólalni a devizahitelek kérdésében, miután bocsánatot kért az érintett hitelesektől.

Rétvári Bence a devizahitelekkel kapcsolatban az elmúlt napokban tett szocialista nyilatkozatokra reagálva az MTI-nek azt mondta: a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok elhibázott politikája vezetett oda, hogy ma Magyarországon családok tömegének lakhatása került veszélybe, és az egyik nagy országkockázati tényező az óriási lakossági devizahitel-állomány. Véleménye szerint a szociálliberális kormányzat 2002 és 2004 között tudatosan, több lépcsőben építette le az első Orbán-kabinet által létrehozott otthonteremtési rendszert, s „ez a kicsinyes politikai bosszú vezetett el a forinthitelek visszaszorulásához és a devizahitelek aránytalan, egészségtelen elszaporodásához”. Megjegyezte, hogy a devizahitelek mértéke nyolc év alatt 140-szeresére emelkedett, s a világ összes – Svájcon kívüli – svájcifrank-alapú hitelének tíz százalékát Magyarországon helyezték ki.

A kereszténydemokraták alelnöke úgy látja, 2002 és 2010 között a szocialisták nem voltak képesek egyetlen olyan érdemleges döntést sem meghozni, amely megóvhatta volna a devizahitel-spiráltól a lakásvásárlókat. Legkésőbb akkor kellett volna az MSZP-nek megrántania a vészféket, amikor 2008-ban a devizahitelek összege meghaladta a forintkölcsönökét – mondta. Pártja szerint annak a 38 MSZP-s politikusnak, aki 2002 és 2004 között is parlamenti képviselő volt, és szavazatával támogatta a forinthitelezés leépítését, és most is tagja az Országgyűlésnek, a Ház őszi ülésszakát személyes bocsánatkéréssel kellene kezdenie.

Rétvári Bence hozzátette, az új kormánynak megalakulása óta napirendjén szerepel a bajba jutott lakáshitelesek segítése, és sorban születtek olyan intézkedések, amelyeket az előző évek kormányzata elmulasztott megtenni.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr293153430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása