HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.07.26. 23:12 magyarvidék

Cserkeszőlő a fürdőre épít

Jász-Nagykun-Szolnok megye legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő fürdőhelye Cserkeszőlő. A település kiemelkedő természeti kincse a gyógyvize, a fürdő fejlesztése már évtizedek óta a község fő stratégiája. Ennek köszönhetően nemcsak országos, de nemzetközi viszonylatban is ismert fürdőhellyé vált.

Nemzetközi viszonylatban is ismert a cserkeszőlői termál- és gyógyfürdő

Cserkeszőlő az Észak-Alföld régió déli részének, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyének a legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő fürdőhelye. A község a Tiszazug kistérségében, a Körös és a Tisza által határolt természeti környezetben helyezkedik el. A főváros felől az M5-ös autósztrádáról Kecskemétnél letérve viszonylag könnyen elérhető. Kiemelkedő természeti kincse a gyógyvize. A fürdő fejlesztése már évtizedek óta a község fő stratégiája. Ennek köszönhetően nemcsak országosan, de nemzetközi viszonylatban is ismert fürdőhellyé vált, annak ellenére, hogy szabadtéri medencéivel ugyan minden igényt ki tudott elégíteni, viszont a hidegebb hónapokban jelentősen csökkent a látogatottság.

A továbblépéshez, egyben a régió déli része egészségturizmusának fejlődéséhez korszerű fedett fürdőt kellett létesíteni, amely egész évben képes az időjárástól függetlenül kiszolgálni a vendégeket. Emellett bővíteni kellett a gyógyvizes medencék felületét, mert csúcsidényben a meglévő kapacitás évről évre csökkent a mind nagyobb számú látogató miatt.

Mindezeket figyelembe véve valósult meg a Cserkeszőlő, termál- és gyógyfürdőfejlesztés című projekt 2009. október és 2010. november között. A projekt tökéletesen illeszkedett a stratégiában meghatározott célkitűzésekhez, azaz Cserkeszőlő község településfejlesztési koncepciójához.
A projekt teljes költsége több mint egymilliárd forint volt, amiből hatvan százalékot tett ki az önkormányzati önerő. A beruházással mintegy kétezer négyzetméterre bővült a gyógy- és termálfürdők fedett területeinek nagysága, ezen belül a gyógymedencék vízfelületének nagysága mintegy kilencszázötven négyzetméter. A beruházás új munkahelyeket is teremtett, amelyek hozzájárulnak a település és a térség foglalkoztatottsági helyzetének javításához.

A cserkeszőlői önkormányzattól megtudtuk, a nemzetközi elvárásoknak is megfelel a komplex szolgáltatóegység létrehozása, az időjárástól független nyári termálfürdő-szolgáltatások biztosítása és a nyári megnövekedett vendégforgalom kiszolgálása. A fedett téli termálélményfürdő lehetőséget biztosít a szolgáltatási skála bővítésére, így a fürdő által elérhető célcsoport szélesíthető. Nagyszámú családos vendégnek kínál most már egész évben önfeledt szórakozást. A medencékbe épített élményelemek, valamint a sodrófolyosó, az óriáscsúszda, a jakuzzi mind európai színvonalú szolgáltatást nyújtanak.

Mindezek mellett természetesen megmaradtak a méltán népszerű gyógykezelések is. A fürdő gyógyászata a gerincbetegségek specialistája. Kiválóan képzett fizioterápiás szakemberháttér biztosítja az ellátást, az OEP által támogatott kezelések sora vehető itt igénybe. S mivel a gyógyvíz nemcsak a mozgásszervi problémákra ajánlott, reumatológus mellett bőrgyógyász is rendel rendszeres időközönként a fürdőben. Egyedi gyógymódként alkalmazzák például a psoriasis kezelésére a gyógyvízhez kevert gyógysót. Az oldat töménysége olyan, mint a Holt-tengeré, így tehát elég csupán Cserkeszőlőig utaznunk, hogy bőrünket ily módon kényeztessük. A cserkeszőlői gyógy- és strandfürdő harmonikus környezete, mediterrán hangulata maradandó élményt jelent a településre látogatóknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr123102782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása