HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.07.15. 00:23 magyarvidék

A fogyasztók véleményét is kikérik az új stratégia megalkotásához

Kérdőíves fogyasztóvédelmi konzultációt indít a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) július 18. és szeptember 30. között – jelentette be Pintér István főigazgató és Spaller Endre, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának tagja sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az NFH főigazgatója közölte: a konzultáció célja, hogy a fogyasztók véleményét kikérjék tizenegy kérdésben, a beérkező észrevételeket felhasználják a készülő fogyasztóvédelmi stratégia, a középtávú fogyasztóvédelmi politika kialakításához, a fogyasztóvédelmi törvény módosításához, a hatósági ellenőrzési tervek kialakításához.

Spaller Endre hangsúlyozta: a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság több jó kezdeményezést is tett a fogyasztóvédelem, a fogyasztók biztonságának erősítésére, köztük a pozitív lista bevezetését és a fogyasztóbarát embléma kidolgozását.

A KDNP-s országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a most induló kérdőíves konzultációval párhuzamosan a fogyasztóvédelmi stratégia vitairata augusztus 10-ig társadalmi egyeztetésen van, a témát a fogyasztóvédelmi bizottság is megtárgyalta és a testület a jobbító szándékú javaslatokat várja.

Pintér István a fogyasztóvédelmi konzultáció részleteiről szólva elmondta, hogy az NFH honlapjáról letölthető kérdőíven felmérik a társadalom véleményét a magyar termékek arányáról a kereskedelemben, a beszállítók védelméről, a termékek minőségéről, a termékbemutatókkal egybekötött kirándulások szabályozásáról, az ellenőrző hatóságról, a vállalkozások pozitív megkülönböztetésének szükségességéről, a szavatosságról, a jótállásról, a szolgáltatások szabályozási hiányosságáról.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a hatóság honlapján kialakított fórumon online módon már most is be lehet küldeni a válaszokat, ezen kívül a kérdőív papír formában is beszerezhető a fogyasztóvédelmi felügyelőségeken, a tanácsadói irodákban. A válaszokat postán is vissza lehet küldeni, illetve be lehet adni a hatósághoz és a megyei fogyasztóvédelmi tanácsadó irodáikba.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr483068662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása