HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.05.03. 05:37 magyarvidék

Hitelprogram a gazdáknak

Ezen a héten hirdetheti meg az agrárforgóeszköz-hitelprogramját a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) – tudta meg lapunk. A kormány még március végén döntött a kedvező finanszírozási forma elindításáról, annak érdekében, hogy a piacinál olcsóbb forrást biztosítson – főként az állattartók számára. E szektor költségei ugyanis jelentősen emelkedtek, miután tavalyhoz képest duplájára ment fel némely takarmány ára.

Az MFB felügyeletével zajló hitelprogram 15 milliárd forintos kerettel indul. E forrásból a mezőgazdasági termelők és haltermelők egy- és ötvenmillió forint közötti összegben, a termeltetők (úgynevezett integrátor cégek) pedig 250 millió forintig vehetnek igénybe hiteleket. A futamidő három év – egy év türelmi idővel –, a kamat mértéke pedig körülbelül hétszázalékos lesz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr442873493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása