HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.04.28. 02:00 magyarvidék

Indul a nagy körút: a vidék jövője az ország jövője

Országjáró körúton ismertetik a nemrégiben elfogadott tízéves nemzeti vidékstratégiát a lakossággal.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten a körút megkezdését beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a vidék jövője az ország jövője. Magyarország a harmadik évezredben csak akkor érezheti magát biztonságban, ha tudatosan védi a tájak épségét, jó minőségű és biztonságos élelmiszerrel látja el lakosait, a természeti erőforrásokkal pedig beosztással, fenntartható módon gazdálkodik – mutatott rá.

A vidékfejlesztési tárca vezetője szerint azért volt szükség a nemzeti vidékstratégia megalkotására, mert a megelőző években ilyen stratégiai program nem állt rendelkezésre, így a gyors romlási folyamatot meg kellett állítani, visszaállítva a vidéki élet megtartó elemeit, például a vasutat, a kis postákat, az iskolákat, a helyi élelmiszer-előállítást.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr542861061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása