HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.04.23. 01:22 magyarvidék

Tizetnötezer család kapott vetőmagot

Országszerte eddig 15 ezer rászoruló családnak osztott szét ingyen vetőmagot a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány. A program májustól kisállatok adományozásával folytatódik, a cél, hogy a legszegényebb körülmények között élő családok is egészséges élelmiszerekhez jussanak.

A Szolnok megyei Tiszaburán a gyerekek 70 százaléka rendszeresen éhezik, ráadásul januártól már közétkeztetés sincs az önkormányzat 150 milliós adóssága miatt. Tiszaburán összesen 304 család kapott az ingyen vetőmagból, amiben többfajta konyhakerti növény is van, a csomag egy nyolctagú család egyéves ellátását is biztosíthatja. Erre a 3000 lakosú településen a munkanélküliség miatt is nagy szükség van.

Farkas László, Tiszabura polgármestere elmondta: 15-20 százaléknál nem több az a létszám, aki a munkaképes lakosságból főállású munkahellyel rendelkezik, ebből adódik, hogy szociálisan nagyon lemaradott a település, és nagy a szegénység. A település lakosságának csaknem fele egyébként 18 éven aluli, a gyerekek az iskolába is éhesen mennek. Ezen próbál tavaly óta enyhíteni az alapítvány az ország 47 leghátrányosabb kistérségében. „Most tartunk 15 ezer családnál, az azt jelenti, hogy én azt remélem, hogy a családok 25-30 százalékát most, idén versenybe tudjuk hozni, ami szerintem önmagában egy óriási dolog” – számolt be Hegedűs Zsuzsa szociológus, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője.

Májustól az alapítvány naposcsibéket, nyulat, kecskét és malacot is oszt majd, és az állatok felnevelését is finanszírozza.

(hírTV)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr702848898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása