HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.04.08. 01:41 magyarvidék

Pozitív példa: egyforintos telkek

Már a kiírás előtt nagy érdeklődés bontakozott ki Kaposváron az önkormányzat által egy forintért kínált közművesített telkek iránt.

Ezen kezdeményezés során egy 6 millió forintot érő 900 négyzetméteres közművesített telekhez egy forintért jutottak hozzá azok a fiatal műszaki szakemberek akiknek a szaktudására szüksége volt a városnak és a foglalkoztatóknak is egyaránt. A pályázatot 2010 nyarán írták ki és ezen pályázat eredményhirdetésénél figyelembe vették a helyi foglalkoztatók igényeit.

Kaposvár nem 2009-ben élt ezzel a kezdeményezéssel először, mivel már korábban is a kisgáti városrészben parcellázott fel telkeket egy forintért azzal a szándékkal, hogy megtartsa illetve a a városba csábítsa a fiatal szakembereket.

A pályázatok eredményhirdetésére 2010 őszén került sor és 2010 decemberében közjegyző jelenlétében aláírásra kerültek a toponári egyforintos telkek tulajdonba kerüléséről szóló szerződések. Azóta már az építkezések is elkezdődtek az adott telkeken.

A kezdeményezéssel a város és a fiatal szakemberek is csak nyertek. Ugyanis a fiatalok nagyon kedvező áron megkapták az építési telkeket ezzel biztosították a lehetőséget a fiatal szakemberek számára, hogy a városban önálló életüket el tudják kezdeni, a város pedig jól képzett szakembereket tudott megtartani, amellyel hosszútávon elősegítették Kaposvár gazdasági fejlődését.
 

Harangi Fülöp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr32808606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása