HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.28. 07:25 magyarvidék

Elfogadták Ángyán lemondását

 A kormányfő elfogadta Ángyán József lemondását a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkári tisztségéből. Utódjáról később dönt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

 

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Ángyán József lemondását, miután egyeztetett a kérdésről a tegnapi kormányülésen a szaktárca vezetőjével. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a múlt héten jelezte, hogy felmentését kéri tisztségéből. Utódjáról később dönt Fazekas Sándor miniszter, aki szerint Ángyán József kiválóan látta el feladatát, ezért a jövőben is számítanak a munkájára. 

Az elmúlt napokban száz civilszervezet csatlakozott a környezetvédők pénteki leveléhez, amelyben azt kérték Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy ne fogadja el a Ángyán József lemondását. „A magyar vidék szervezetei ragaszkodnak Ángyán József professzorhoz, mert az ő személye hitelesíti azokat a vidékfejlesztési elveket, amelyeket Orbán Viktor a Darányi-terv bemutatásakor is hangoztatott” – jelentette ki Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezetője. A környezetvédők szerint az elbocsátások ellehetetlenítik az állam erőfeszítéseit a környezetvédelem, a természeti erőforrások megőrzése és a vidékfejlesztés terén. „A magyar kormánynak továbbra sem szabad követnie azokat a neoliberális indíttatású politikákat, amelyek szerint a gazdasági fejlődés útjában a környezetvédelem, a természeti erőforrások megóvása és a családi gazdaságokat előnyben részesítő vidékfejlesztés áll. Ezzel szemben sürgősen el kell fogadnia, és maradéktalanul végre kell hajtania a nemzeti vidékstratégiát” – írták a kormányfőhöz címzett levélben.

Szarvas Szilveszter-MH

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr633941292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása