HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.01.28. 07:35 magyarvidék

A szakmapolitikában is számít az új nemzedék véleménye

 Patay Vilmos országgyűlési képviselő felkérésre a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet illetve az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoportja is részt vesz az új szövetkezeti törvény szakmai előkészítésében.

 

Magyarországon a szövetkezetekről a szocialista diktatúra idején történtek miatt többnyire az erőszakos TSZ-esítések, a magántulajdon kollektivizálása és a hatalom önkénye juthat az állampolgárok eszébe. Pedig valójában a mezőgazdasági termelők önkéntes közösségvállalásán alapuló, a magántulajdon elvének betartásával létrejövő szövetkezetek olyan bevált gazdasági formák, melyek nyugat-Európában meghatározó módon tudják javítani tagjaik termelési és értékesítési feltételeit.

Patay Vilmos országgyűlési képviselő kezdeményezésére megkezdődött az új szövetkezeti törvény szakmapolitikai előkészítése, melyben a szakpolitikus felkérésére Chladek Tibor, a Fidelitas Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kabinet vezetője, illetve Harangi Fülöp, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoportjának vezetője is közreműködik. 

A Fidelitas és az IKSZ mezőgazdasági szakpolitikusai által elkészített program, mely „A jövő útja a szövetkezet” címet viseli, azt a célt szolgálja, hogy az új nemzedék által fontosnak tartott értékek és megközelítések is bekerüljenek az új szövetkezeti törvénybe.  

„Meggyőződésem, hogy a mi nemzedékünknek történelmi küldetése van a szövetkezeti mozgalom megerősítése, újjáélesztése terén. A mi gondolkodásunkat már nem determinálják olyan átélt személyes tragédiák, amelyeket az erőszakos szövetkezesítés nevében követtek el, így megvan bennünk a kellő nyitottság ahhoz, hogy a nálunknál szerencsésebb történelmi fejlődésű nyugat-európai országok előremutató példáinak figyelembevételével erősítsük a szövetkezést, azaz az önkéntes termelői összefogást” – nyilatkozta Chladek Tibor kabinetvezető az új nemzedék felelősségéről.

Harangi Fülöp szerint üzenetértékű, hogy a fiatal kereszténydemokraták is részt vesznek az új szövetkezeti törvény előkészítésében: „Ismét bebizonyosodott, hogy a kereszténydemokráciának van mondanivalója a gazdálkodók, a vidéken élők felé. Megtisztelő, hogy a kormánypárti politikusoknak fontos a fiatalok bevonása a törvénykezés folyamatába, és így a mi meglátásaink is helyet kaphatnak az új törvényben”.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr143942214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása