HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.28. 21:35 magyarvidék

November 30-ig lehet beadni több ÚMVP-s pályázatot

 November 30-ig kérhetnek támogatást az erdőgazdálkodók az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) forrásaiból erdőszerkezet átalakítására, erdő-környezetvédelmi intézkedésekre és az erdők állományának, termőképességének helyreállítására. Ugyancsak eddig adhatják be pályázataikat azok a juh- és kecsketenyésztők, akik az állatok elektronikus jelölését oldanák meg az ÚMVP 800 milliós keretéből.

 

 

A juhok és kecskék jelölésére azért van szükség, hogy az állatszállítmányok és az állategyedek követhetők, azonosíthatók legyenek. A minisztérium a hagyományos és a 2010-ben bevezetett, elektronikus egyedi azonosító eszközök költsége közötti árkülönbséget téríti meg.

Az erdőszerkezet-átalakítási támogatás célja az erdők biológiai sokféleségének, egészségi állapotának javítása, az idegen fafajokból álló erdők átalakítása tájhonos, az adott termőhelynek megfelelő erdőkké. Az erdő-környezetvédelmi intézkedések a fenntartható erdőgazdálkodást, a természet, a víz, a talaj védelmét és a biológia sokféleség megőrzését segítik. Az erdők állományának és termőképességének helyreállítására igényelhető forrás az erdőket érő természeti károk (tűz, jég, belvíz, aszály stb.) felszámolását és az erdők rekonstruálását (pl. a károsodott faállomány pótlását) szolgálja. A három erdészeti pályázatra csaknem 24 milliárd forint áll rendelkezésre 2013 végéig.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr73419916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása