HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.25. 00:42 magyarvidék

Az NFA semmissé nyilvánította az Agrárgazdaság Kft. 5000 hektáros haszonbérleti szerződését

 Az Agrárgazdaság Kft. nulla forintos díjért közel húsz évig bérelt mintegy 5000 hektár földterületet. Ebben az időszakban a cég több mint két milliárd forint területhez kötődő támogatáshoz jutott. 

 

 

A Kft. tulajdonosa Forgács Barna, az Agrárkamara volt elnöke.A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a jó erkölcsbe ütköző szerződést semmisnek nyilvánította és a terület visszaadására és elhagyására szólította fel az Agrárgazdaság Kft.-t.

A kormány határozott szándéka, hogy rendet teremt a földpiacon. Ennek része, hogy a jó erkölcsbe ütköző, az államot megkárosító szerződéseket megszünteti.

Az Agrárgazdaság Kft. haszonbérleti szerződéséhez hasonló ügyek felülvizsgálatával a kormány azt a célt kívánja megvalósítani, hogy az szerezhessen földet Magyarországon, aki valóban művelni akarja, és ne spekulánsok kezébe kerüljenek a hasznosítható területek.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr203409827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása