HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.16. 00:27 magyarvidék

Januártól előírás az egységes dátumjelölés

Januártól kötelezően érvénybe lép az élelmiszereken feltüntetett fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő új, az unióban is elfogadott jelölése. Eszerint a gyártóknak a nap-hónap-év sorrendet kell használniuk. Cél, hogy Magyarországon is meghonosodjon az unió többi, huszonhat tagállamában már használt jelölés, s ezzel egységes, átlátható rendszer jöjjön létre.

A magyar fogyasztók eddig ugyanis kétféle dátumjelölési móddal találkozhattak az üzletekben. Ám a magyar helyesírási szabályoknak megfelelő jelölés mellett – év-hónap-nap – már eddig is gyakran látható volt az élelmiszerek csomagolásán a nap-hónap-év sorrend. 

A gyártók és a fogyasztók számára több mint egyéves átmeneti időszak állt rendelkezésre az átállás megkönnyítése érdekében, amely idő alatt mind a két jelölési módot alkalmazhatták a vállalkozások.

 

szsz-MH

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr643386207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása