HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.10.28. 02:20 magyarvidék

Orbán Viktor átadta az első Agrár Széchenyi kártyát

 Olyan nagy ívű strukturális reformok végrehajtására vállalkozik a 2012-es költségvetés, mely példa nélküli - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a százötvenezredik Széchenyi Kártya és az első Agrár Széchenyi Kártya kibocsátása alkalmából rendezett ünnepségen. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az uniós válságban felértékelődött a mezőgazdaság szerepe, így ma már kitörési pontként tekintünk az agráriumra. A gazdaság fejlődése nem lehet öncélú - mondta a miniszterelnök, csak akkor van értelme, ha a társadalom érdekét szolgálja.

 

 

Krisán László a KAVOSZ vezérigazgatója  felidézte a Széchenyi kártya megszületésének pillanatait. 2200 napja, azaz 9 éve történt, amikor Orbán Viktor megállapodott Demján Sándorral, hogy a vállalkozók megsegítésre létrehozzák a Széchényi Kártyát. Akkor hetente tizen érdeklődtek az új hitellehetőségről, ma napi 100 igénylő jelentkezik a KAVOSZ-nál és az elbírálás ideje is lecsökkent 15 napra.

Demján Sándor óriási gazdaságtörténeti sikerként értékelte a Széchényi kártya kibocsátását. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke nagy örömmel üdvözölte, hogy végre az agrárvállalkozók is megkaphatják a kártyát. Az elnök  hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a  mezőgazdaságot  méltatlanul háttérbe szorították, holott az agrárium a magyar gazdaság húzóágazata. Ma már mindenki számára  nyilvánvaló, hogy az élelmiszer kincset ér, 10-20 éven belül az unión belül is lesznek olyan helyek, ahol nem tudják a lakosságot elég élelmiszerrel  ellátni.  Demján Sándor a  mezőgazdaságot  a leghatékonyabb üzletágnak nevezte, amit  az  Agrár Széchényi Kártyán  keresztül is  fenn kell tartani,  az agrárium működtetésének tudását át kell örökíteni.

Gyuris Dániel, Major József, Orbán Viktor, Fazekas Sándor (fotó: Horváth Ernő)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az ünnepségen a miniszterelnök Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel együtt átadta az első Agrár  Széchenyi Kártyát Major Józsefnek a Határmenti Korona Kft. ügyvezetőjének valamint Darvalics Bélának a DA-BI Kft. képviselőjének.

 

Az Agrár Széchenyi Kártyát őstermelők,  családi gazdaságok,  erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással foglalkozó kis- és középvállalkozások igényelhetik.Az egy, kettő vagy három éves lejáratú folyószámlahitel összege minimum 500.000 Ft, felső határa 25 millió Ft. A konstrukcióhoz a magyar állam 2 % kamattámogatást és kezességvállalási díjtámogatást biztosít.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr753335370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása