HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.10.24. 22:27 magyarvidék

Támogatják a szőlőültetvények szerkezetátalakítását

 A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és átállítására október 1. és december 15. között lehet benyújtani az egyéni terveket, amit még a támogatási kérelem benyújtása előtt kell beküldeni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A Magyar Agrárkamara közleménye szerint a tervet 0,2 hektár összefüggő területnél kisebbre nem lehet benyújtani, a hektáronként számított tőszámnak pedig el kell érnie a 3300-at. A kamara pénteki közlése szerint egyéni tervet az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet nyújthat be, aki vagy amely a szerkezetátalakításba bevont ültetvény használója, tehát nem feltétlenül a tulajdonosa.

Az egyéni tervnek tartalmaznia kell a hegybíró nyilatkozatát is, miszerint a dokumentum megfelel a borvidéki tervben foglaltaknak. A tervet egy eredeti példányban postai úton a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani, s egyebek mellett csatolni kell hozzá valamennyi földtulajdonos 2011. július 31. után kelt nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a szerkezetátalakításhoz hozzájárul.

A tervet az MVH által rendszeresített és honlapján közzétett, az adott borpiaci évre vonatkozó közlemény szerinti nyomtatványon kell benyújtani. A közlemény szerint az MVH az egyéni terveket beérkezési sorrendben 2012. március 31-ig bírálja el, s a határozat alapján a szerkezetátalakítást legkésőbb 2013. május 31-ig kell végrehajtani – közölte a kamara.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr383327534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása