HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.10.14. 06:24 magyarvidék

Beszámoló az IKSZ Vidékért Munkacsoport üléséről

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Vidékért Munkacsoportja Budapesten tartotta ülését október 11-én, amelynek legfőbb témája a kidolgozás alatt álló új szövetkezeti modell. Az ülésen részt vett a Fidelitas országos alelnöke Domonyi Zoltán.

A munkacsoport tagjai egyetértettek abban, hogy fontos prioritás a 18-35 év közötti korosztály fiatalos elképzelésének megjelenése az új szövetkezeti modell koncepciójában. Ahogy a demográfiai földprogram kapcsán, úgy jelen szövetkezeti modell kapcsán is elkészíti az IKSZ Vidékért Munkacsoportja saját elképzeléseit, amelyet mihamarabb ismertetni fog az érintett szereplőkkel.

De a szövetkezeti modell megalkotása csak akkor lehet sikeres, ha a gazdák feladják a rossz történelmi tapasztalatok miatt eluralkodott ellenérzéseiket valamint a szövetkezési formákat kiteljesítik. Ugyanis termőföld megtartásának, a gazdaságos művelés lehetőségének alapvető feltétele, hogy a szövetkezés a gazdálkodók között elfogadott és elterjedt legyen.A szövetkezeteket a gazdák önkéntes társulására kell alapítani annak érdekében, hogy azok javítsák jövedelmi helyzetüket, piacra jutásukat, versenyképességüket, a multinacionális tőkeérdekeltségekkel és kereskedelmi hálózatokkal szemben pedig alkupozícióikat és az uniós támogatások elérésének lehetőségét.

Az általunk támogatott szövetkezeti formában az elképzeléseink szerint mindenkinek csak egy szavazati joga lenne, függetlenül attól, hogy hány üzletrész jegyzésével járult hozzá a szövetkezet létrehozásához. A nyereség pedig a tagok között aranyosan kerülne elosztásra.

Harangi Fülöp
IKSZ Vidékért Munkacsoport, Titkár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr253301947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása