HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.10.14. 06:37 magyarvidék

A fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete szerint a kormány új otthonteremtési intézkedéscsomagja azt a felfogást tükrözi, amely szerint a társadalom és annak jövőjének alappillére a család, és a fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke és alelnöke üdvözölve a kormány otthonteremtési programjáról szóló bejelentést, az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban kiemelte: a szocialista kormányok családellenes politikája oda vezetett, hogy a fiatal családok egyre nehezebben juthattak saját otthonhoz. Ezt a folyamatot fordítja meg a most bejelentett támogatási rendszer.

A kormány új otthonteremtési intézkedéscsomagja azt a felfogást tükrözi, amely szerint a társadalom és annak jövőjének alappillére a család. A fiatal családok segítése az ország jövőjébe való befektetés, amely következtében mind a demográfiai, mind a gazdasági helyzetünk javulhat – írta Stágel Bence, az IKSZ elnöke, országgyűlési képviselő és Azbej Tristan, az ifjúsági szervezet alelnöke. Példaértékűnek nevezték a korábbi szocpol rendszert, amely magyar fiatalok tömegeit segített lakáshoz jutni, és ösztönözte a gyermekvállalást is. A szocialista kormányokat terheli annak a felelőssége, hogy ezt a támogatási eszközt fokozatosan elvette a rászorulóktól és helyette kockázatos, devizaalapú lakáshitelekbe hajszoltak több százezer magyar családot – közölték, hozzátéve: bíznak benne, hogy az újra bevezetésre kerülő szocpol és a kamattámogatással kedvezményessé tett forinthitelek elérik a kormány által remélt célokat, és az otthonteremtés nem lesz többé elérhetetlen álom a fiatal magyar családok számára.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a parlamentben a kormány új otthonteremtési programját ismertetve bejelentette, hogy az állami kamattámogatású forinthitelprogramot és új lakáshoz jutásnál a szocpol „finomított” formáját indítja újra a kormány. A két programot együtt jövőre 7-9 ezer család veheti majd igénybe, a két intézkedés a büdzsének 2012-ben 6,2 milliárd forintba kerül.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr193301953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása