HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.09.29. 00:11 magyarvidék

Családi Nap Tatabányán

A megyeszékhely kisvárosnyi nagyságú kerületének apraja-nagyja jól szórakozott szombaton a 3. Dózsakerti Családi Napon. Reggel mosolygó gyerekek vehették át ajándékaikat az újra nyitó közösségi házban, majd a Sétáló utcában a legkisebbek foglalták el a nagyszínpadot. A Dózsakerti, az Arany és a Turul Óvoda apróságai mutatták be tudásukat a szülők, nagyszülők és az egyre több érdeklődő előtt. A főszervező Hegedűs Mihály közben elmondta, hogy sószobák kialakítására gyűjtenek.

A kicsiket trambulin, ugrálóvár, körhinta, kisvasút, no meg sok-sok édesség várta, például sepsiszéki kürtőskalács. Az iskolások a városi szabadidősport szövetség jóvoltából kipróbálhatták, milyen a dart's, a csocsó, a gólyaláb, a mozsárjáró, a gyepsí, vagy a hulahop. A Váci és a régi Dózsa-iskola tanulói a színpadon és annak környékén is bemutatkoztak, ahol a koradélután sztárja Wolf Kati volt. Kedves gesztusként köszöntötték a 25. házassági évfordulóját ünneplő Rembeczki Lászlót és feleségét, valamint az 50 éve egybekelt Tóth Sándort és Margit nénit, Herczeg Alajost és Gyöngyi nénit, Őri Ferencet és Rozikát, Wéber Jánost és feleségét. Az időskorúak gondozásáért alapítvány vérnyomást, vércukor- és koleszterinszintet mért, közben megérkeztek a Gyaloglás az életért mellrákellenes felvonulás résztvevői is.

Minden korosztály örömére kezdődött délután 5 órakor a táncház, ahol a megye néptánccsoportjai mutatták be tudásukat, a Kincső zenekar kíséretével. Hegedűs Mihály köszönte meg a szponzoroknak a sok segítséget: nem lesz könnyű megismételni a Tatabányai Civil Nappal egybekötött rendezvény gazdagságát, amelynek ezzel még nem volt vége. A 35 éves Kormorán zenekar adott koncertet. "Ki szívét osztja szét, ő lesz a remény" - énekelték a Grosics Gyulának ajánlott számban, majd műsoruk végén a több száz dózsakertivel együtt énekelték a magyar és az erdélyi himnuszt.

- tatabanya.hu nyomán -

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr193264045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása