HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.09.16. 22:53 magyarvidék

A Fővárosi Főügyészség vizsgálja a Négy Mancs törvényességét

Vizsgálja a Fővárosi Főügyészség a Négy Mancs állatvédő alapítvány működésének törvényességét. Erről a korábban az ügyészséghez forduló elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatott.

Budai Gyula augusztus 30-án közölte, hogy vizsgálja a Négy Mancs – Alapítvány az Állatvédelemért működését. Ennek keretében a Fővárosi Főügyészséghez fordult, kérve, hogy a hatóság az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. A kormánybiztos a bíróságot is megkereste, hogy a birtokában lévő, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos egyebek mellett azt szeretné tisztázni, hogy a „közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt” milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány.

A Négy Mancsról legutóbb két és fél hónapja írt a magyar sajtó, amikor támadást indított egyebek mellett a magyar libamáj és a hazai libatenyésztők ellen, elérve, hogy a németországi Kölnben ősszel megrendezendő Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról és vásárról a szervezők kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat, azok késztermékeit és egyéb termékeket.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr13232973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása