HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.08.10. 03:33 magyarvidék

Magyarország elkötelezett a GMO-mentes politika mellett

Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kedden hivatalában fogadta a Monsanto Hungária Kft. képviselőit. A találkozón az államtitkár tájékoztatta a vállalat vezetését arról, hogy Magyarország elkötelezett egy teljes mértékben GMO-mentes politika mellett.

Mindezek megerősítéseként a 2012. január 1-jén hatályba lépő új alaptörvény külön cikkben rendelkezik a genetikailag módosított élőlényektől (GMO) mentes hazai mezőgazdaságról, valamint az állampolgárok egészséges élelmiszerekhez és ivóvízhez fűződő jogáról.

A hazai GMO-szennyezéssel összefüggő, folyamatban lévő eljárással kapcsolatban Varga kifejtette, hogy az kizárólag szakmai kérdés, melynek tisztázására valamennyi jogszerű út a cég számára nyitva áll.

Az államtitkár üdvözölte a cég azon törekvését, hogy a jövőben – a hasonló esetek elkerülése érdekében – együttműködésre és közös megoldásokra törekszik a magyar hatóságokkal. Varga kitért Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok harmonikus kapcsolatára, és jelezte, a jövőben a beruházási feltételek és a hatósági környezet további fejlődése várható.

(OS)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr73138760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása