HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.06.16. 02:19 magyarvidék

Újra lesz Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Budapesten

Hat év szünet után ismét megrendezzük az OMÉK-ot szeptember 28 - október 2 között a Hungexpo területén – jelentette be Fazekas Sándor és Simon Péter az Agrármarketing Centrum igazgatója a mai sajtótájékoztatójukon.

Az idei, jubileumi 75. OMÉK-ot hat év szünet után, a gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg. Aki számít, ott lesz a kiállításon, amely az agrárium legnagyobb hazai seregszemléje - mondta a vidékfejlesztési miniszter.

A két évszázados múltra visszatekintő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás, Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása.
Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. Bemutatjuk a híres magyar kreativitással megalkotott mezőgazdasági gépeinket, kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és értékes őshonos állatainkat és növényeinket! Borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat!

Az idei OMÉK kiemelt célja a hagyományos, kiemelt minőségű, megbízható és biztonságos élelmiszerek bemutatása és népszerűsítése. Ez a célkitűzés kiemelt programként szerepel a tárca 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiájában is.
A kiállítás és vásár kitűnő alkalmat teremt a stratégia fontos programelemeinek megjelenítésére és egyúttal a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes vertikumának bemutatására az alapanyag termeléstől a feldolgozott termékekig.
A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország lesz.

Az idei OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre, a látogatók számára pedig a szakmai tájékozódásra, új ötletek gyűjtésére, és nem utolsó sorban kellemes időtöltésre.

Ebben segítenek a szakmai vitafórumok, kiállítások, kóstolással egybekötött élőállat-, és termékbemutatók, és más színes, a gyermekek számára is élvezetes programok.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a vásár ideje alatt „kitelepül” a Hungexpo területére. A miniszter, az államtitkárok és a háttérintézmények vezetői fórumokat, fogadóórákat tartanak, részt vesznek a helyszínen rendezett konferenciákon és szakmai találkozókon. Lassan célegyenesbe fordulunk a kiállítás szervezésével, hiszen mától lehet jelentkezni az OMÉK-ra - mondta Simon Péter az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A kiállítás saját honlappal rendelkezik, ahol minden fontos információ megtalálható. A honlap címe: omek2011. A kiállítók kedvezményes áron juthatnak bemutatkozási lehetőséghez, de aki különlegességekkel tud szolgálni további árengedményre számíthat.

Orientpress Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr692987901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása