HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.06.15. 00:26 magyarvidék

Több mint 15 milliárdos állatjóléti támogatást kapnak a termelők

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra – amely az idén és jövőre több mint 15 milliárd forint forrást jelent – csaknem 700 gazdálkodó jelentkezett – közölte legfrissebb tájékoztatójában kedden a Magyar Agrárkamara az MTI-vel.

Így az Új Magyarország vidékfejlesztési program irányító hatósága szerint egyetlen, a jogszabályi előírásokat és jogosultságokat teljesítő támogatást kérőnek sem kell elutasításra számítania forráshiány miatt. Vagyis az a csaknem 700 gazdálkodó, aki a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra nyújtott be kérelmet, megkaphatja a támogatást.

A gyakorlatban a kérelmezőnek több feltételnek is meg kell felelnie, amelyet a pályázati kiírás részletezett. A beadott kérelmeknek adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzésen kell átesniük, amelyek során többek közt vizsgálják a jogosultsági feltételeknek való megfelelést is. Ezek alapján egy pontrendszer segítségével rangsorolják az igényeket, és a gazdálkodó csak ezt követően kaphatja meg az egyedi határozatot arról, hogy támogatási kérelmét jóváhagyták, részben jóváhagyták, vagy elutasították-e.

A Magyar Agrárkamaránál arra is felhívják a figyelmet, hogy a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatást igénylő csaknem 700 tehenészetnek már május 1-jétől be kell tartania a kötelező és vállalt állatjóléti, illetve állat-egészségügyi előírásokat a támogatás jogszerű és teljes körű igénybevétele érdekében.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr602984966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása