HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2012.02.14. 22:51 magyarvidék

eX!cursion​: Regionális Környezetv​édelmi Központ (passzív irodaház)

 Az IKSZ Környezet és Energia Munkacsoportja szeretettel meghív a Regionális Környezetvédelmi Központ (passzív irodaház) látogatására! Helyszín:  Regionális Környezetvédelmi Központ, 2000 Szentendre, Ady E. u. 9-11. Időpont: 2012. március 6 (kedd) 16:00h. Regisztráció:  Huszár Péter, munkacsoport vezetőnél március 4-ig (vasárnap estig) a  huszar.peter@iksz.net e-mail címen.

 

Mi is a REC?

A Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) független, haszon-érdekelt tevékenységet nem folytató nemzetközi szervezet.

A Központot az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok Kormánya és a Magyar Kormány közösen hozta létre 1990-ben. Az alapító okiratot azóta több mint 30 ország írta alá.

A REC főbb támogatói: az Európai Bizottság, az USA,  Japán, Dánia, Hollandia, Nagy-Britannia, Kanada, Finnország, Németország, Olaszország, Norvégia kormányai, illetve számos nemzetközi szervezet (pl.: UNDP, GEF) és magán-alapítvány.

Célok és feladatok

A REC célja, hogy támogassa a különböző környezetvédelemben érdekelt és abban szerepet játszó csoportokat, elősegítse együttműködésüket és a polgári társadalom fejlődését, részt vegyen a térség környezeti problémáinak feltárásában és megoldásában.

A REC saját kezdeményezésekkel, felmérésekkel, kutatási programokkal, kiadványokkal, oktatási programokkal, széles körű könyvtári és információs szolgáltatásokkal, valamint különböző pályázati programok keretében pénzügyi támogatásokkal segíti a környezetvédőket. Együttműködik kormányokkal, helyi önkormányzatokkal, kutatóintézetekkel, polgári önszerveződésből kiinduló civil környezetvédelmi szervezetekkel, illetve az üzleti szektorral és a média képviselőivel is.

A Közép- és Kelet Európai Regionális Környezetvédelmi Központ elsődlegesen a nemzetközi környezetpolitikai és jogi vonatkozásokkal foglalkozik, a környezetvédelem technológiai oldalával csak áttételesen. A REC kifejezetten háttérintézmény, érdekcsoportoktól teljességgel független, konkrét ügyekben nem formál és nyilvánít ki saját véleményt.
http://www.rec.hu/


Az eXcursion zöld tanulmányutakat az IKSZ Munkacsoportja azzal a céllal indította, hogy a tanulmányút résztvevői megismerjék természeti – környezeti értékeinket, valamint, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek a már megvalósult energetikai fejlesztésekről. A Víz Világnapján látogatást tettünk a Gellérthegyi Gruber József víztározóba, alkalmunk volt a Bethesda Gyermekkorház megújuló energiaforráson alapuló, napkohós fejlesztését, valamint a Dreher Sörgyár biogáz fejlesztő üzemét is  megtekintenünk.

Helyszín:  Regionális Környezetvédelmi Közpon, 2000 Szentendre, Ady E. u. 9-11.

Időpont: 2012. március 6 (kedd) 16:00h

Megközelítés: Batthyány térről H5-ös HÉV-vel Szentendre végállomásig
   

Regisztráció:  Huszár Péter munkacsoport vezetőnél március 4-ig (vasárnap estig) a  huszar.peter@iksz.net  e-mail címen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr64106761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása