HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.12.15. 23:10 magyarvidék

Jövőre is lesz EU Élelmiszersegély-program Magyarországon

 Az Európai Unió agrárminiszterei a 2011. december 15-i Tanácsülésen rendeletet fogadtak el arról, hogy az EU élelmiszersegély-program 2012-ben és 2013-ban változatlan formában folytatódik a korábbi évek 500 millió eurós költségvetésével. Jelentős előrelépés, hogy e két évben lehetőség lesz az intervenciós készleteken felül a szabadpiacról is árut beszerezni. A rendelet elfogadásához nehéz, elhúzódó tárgyalások vezettek, meg kellett győzni a javaslatot ellenző 6 tagállamot.

 

 

A Tanácsi jóváhagyást követően a jogszabálytervezet 2012. első hónapjaiban az Európai Parlament elé kerül és elfogadása esetén közös Tanácsi és Európai Parlamenti rendelet adnak ki.

Magyarország 2006 óta minden évben részt vesz az EU élelmiszersegély-programban, 2011-ben 2500 településen mintegy 1 millió ember jutott élelmiszerhez (pl. liszt, száraztészta).

Magyarország álláspontja szerint az EU élelmiszersegély-program nagyon fontos és jól működő program, alapvető érdekünk, hogy a program 2013 után is tovább működjön. Ennek érdekében Magyarország mindent megtesz, és aláírta – több más tagállammal együtt – azt a nyilatkozatot, amely kiáll a program 2013 utáni folytatása mellett.

(Vidékfejlesztési Minisztérium, Sajtóiroda)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr733467342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása