HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.18. 22:23 magyarvidék

Bajnai Gordon, a nagy hiányzó

„Szórakozik a bizottsággal Bajnai Gordon” – így kommentálta a volt kormányfő tegnapi távolmaradását Győrffy Balázs, az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottság elnöke. A testület a Péti Nitrogénműveknek nyújtott állami kezességvállalással kapcsolatban kezdeményezte Bajnai Gordon tegnapi meghallgatását. Az exminiszterelnök titkársága jelezte: Bajnai eleget tesz kötelezettségének.

Bajnai GordonSem Bajnai Gordon volt miniszterelnök, sem Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatója nem jelent meg az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottsága tegnapi ülésén, amelyen a Péti Nitrogénműveknek nyújtott állami kezességvállalással kapcsolatban hallgatták volna meg az érintetteket. „Komolytalan a volt miniszterelnök hozzáállása az Országgyűlés munkájához. A testület a Bajnai Gordon által megadott időpontokból válogatott, s ő ennek ellenére lemondta a meghívást. Bajnai szórakozik a bizottsággal, ezért legközelebb majd csak a parlament tavaszi ülésszakán hívjuk meg újból. A jogszabály-módosítást követően ugyanis a volt miniszterelnöknek nem lesz lehetősége kibújni a most is meglévő kötelezettsége alól” – jelentette ki Győrffy Balázs, a bizottság elnöke. Szerinte döbbenetes, hogy Bajnai szembemegy a hatályos alkotmánnyal, miközben „nagy demokratának tartja magát”.

Bajnai Gordon titkársága a távirati irodával tudatta: a volt kormányfő kabinetfőnöke hat nappal az ülés előtt jelezte a testület elnökének, hogy külföldi programja miatt Bajnai nem tud részt venni az ülésén, és felajánlott két időpontot, amikor az albizottság rendelkezésére áll. A Bajnai-titkárság közleménye szerint ennek fényében érthetetlen, hogy az albizottság milyen alapon várta a volt kormányfőt a tegnapi meghallgatásra.

A képviselők hiába akarták meghallgatni az ülésen egyébként megjelent Zdeborszky Györgyöt, miután az MFB korábbi igazgatósági elnöke közölte: nem tud tájékoztatást adni az ügyről, mert azzal banktitkot sértene, s köti a hitelintézeti törvény.

 

szsz

MH 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr313395158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása