HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.09.29. 00:40 magyarvidék

Legyen értelme és legyen érdeke a fiataloknak családot alapítani

Ma nagyobb szükség van a civil szervezetek, az egyház és az egyházi iskolák értékmegőrző szerepére, mint valaha – hangzott el a Cegléden a 4. Kereszténydemokrata Családi Napon.

A Család Évében kiemelt figyelemmel fordul a kormány a családok felé. A most készülő családvédelmi törvény hosszú időre meghatározza a társadalom legkisebb sejtjének jövőjét.

„A családban élni jó gondolatot kell erősíteni. Ez a közgondolkodás alakítását jelenti, ez nem érhető el egyik percről a másikra. Egy intézkedés, ami a család helyzetét javítja, az már néhány hónapon belül érezteti a hatását, de amikor a fejekben kell rendet teremteni, akkor hosszú évek, évtizedek munkájáról van szó” – közölte
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.

„Az ország lakossága évente egy ceglédnyi település létszámával csökken” – mondta a város polgármestere. Földi László szerint a családok anyagi helyzetén javítani kell a következő években, ugyanakkor szemléletváltására is szükség van.

„Olyan törvényeket alkossunk, mint ami az ősszel a Parlament elé kerül, a családok védelméről szóló törvény. Az adótörvények, vagy a köznevelési, ismertebb nevén közoktatási törvénnyel olyan helyzetet kell teremteni, hogy legyen értelme és legyen érdeke minden fiatalnak családot alapítani” – hangsúlyozta a polgármester.

„A demográfiai romlást meg kell állítani, ebben pedig a társadalomra, a fiatalokra és a politikára is nagy felelősség hárul” – emelte ki Prohászka Mónika, a párt ceglédi szervezetének elnöke hangsúlyozva, hogy az iskola, az egyház és a civil szervezetek a családban megjelenő értékek képviselői.

Az előadók szerint a támogatási rendszer átalakítása, a devizahitelesek segítése, az oktatási törvény, a most készülő családvédelmi törvény a családokat segítő olyan kormányi intézkedés, melynek hatása hosszútávon várható.

Echo TV

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr953264079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása