HTML

Magyar Vidék

Minden ami vidék.

Friss topikok

2011.11.17. 14:35 magyarvidék

Az országjárás első állomása Szécsényben

 A kormány tagjai, az EP képviselők, és a szakpolitikusok országjárásra indulnak, hogy a 2012-es „országvédelmi” költségvetést, bemutassák a lakosságnak.

 
Az országjárás első állomásán Szécsényben
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője, Nógrád 03 választókerületében járt, dr. Nagy Andor országgyűlési képviselő meghívására. Mint a vendéglátó politikus felvezetőjében elmondta, a választási győzelem eufóriája után, a realitások talaján állunk, és ma már nincs olyan ember, aki ne lenne tisztában azzal, hogy az ország súlyosan eladósodott. Az idei év törvényei előkészítették az adósságkezeléshez és a nagy ellátórendszerek átalakításához a terepet. 

Harrach Péter azzal kezdte felszólalását, hogy a parlamentben most olyan sarkalatos törvények születnek, amelyek hosszú évtizedekre meghatározzák Magyarország jövőjét.
-Az uniós tagsággal vállalta az ország, hogy a költségvetési hiánycélt három százalék alá helyezi. Ez a korábbi kormányzatoknak nem sikerült. Az Orbán kormány az első, amelynek az államadósság csökkentése és a hiánycél tartása is sikerül. A jövő év költségvetése, a kormány szándéka szerint, az uniós válságzónától történő elrugaszkodást biztosítja. A legfőbb cél, hogy az államadósságot újratermelő alrendszereket átalakítsuk, például a nyugdíjrendszer és az egészségügy saját lábra állításával. Ide tartozik a Start munkaprogram, amely a munkaerőpiacra igyekszik visszavezetni a dolgozni tudó és akaró embereket. További kormányzati célok, az országvédelmi alap létrehozása, és az, hogy megszüntessük az adóelkerüléseket. - ismertette Harrach Péter a kormány terveit. Hozzátette a kormányzat legfontosabb vállalásai továbbra is, az államadósság csökkentése, a munkahelyteremtés, vagyis a foglalkoztatás növelése, az otthonteremtés támogatása, a devizahitelesek megmentése, és az adórendszer egyszerűsítése, ebben az egykulcsos adó megtartása.

Ezt követően a politikusok válaszoltak a hallgatóság részéről felmerülő kérdésekre. A legtöbb kérdés az egykulcsos adóval, az EVA-val, a kisvállalkozások terheivel, és a kistelepülések nehézségeivel kapcsolatban érkezett.

Brockhauser Edit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr573389878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása